Kraantjeswater: goedkoop, gezond en ongelooflijk makkelijk.

Doe de test en word ‘vriend van den tap’.

Drink eens twee weken kraantjes- in plaats van flessenwater.

  • Kraantjeswater is 200 keer goedkoper dan flessenwater. 1 liter water krijg je uit de kraan voor amper 0,004 euro (of 4 eurocent voor 10 liter). Vergelijk eens met het goedkoopste flessenwater: per liter bespaar je algauw een halve euro.
  • Kraantjeswater is even gezond* als flessenwater. Ook volgens Test-Aankoop is leidingwater van de beste kwaliteit. En je hebt je water altijd gekoeld binnen handbereik.
  • Vind je kraantjeswater niet lekker? Vul dan eens een karaf en zet die een nacht in de koelkast. Doe gewoon even de test: proef je nog een verschil?

>>> Klik hier om alles te ontdekken over het drinkwateronderzoek van Test-Aankoop

Foto van een glas dat gevuld wordt met kraantjeswater. Heerlijk fris van den tap.

* Voor zwangere vrouwen en zuigelingen gelden strengere normen. In hun drinkwater mag maximaal 10 mg nitraat per liter zitten. Volgens de Pidpa voldoet hun drinkwater aan die norm. AWW raadt zwangere vrouwen en zuigelingen aan om flessenwater te drinken. Let wel: ook flessenwater voldoet niet altijd aan de strengere norm. Kijk voor het nitraatgehalte op het etiket.

Jouw sportclub of vereniging aan den tap!

Ook voor sporters is water van den tap de ideale dorstlesser. Wil je met je sportclub ‘vriend van den tap’ worden?
Dat kan! Door je leden kraantjeswater te serveren, hoeft de club geen flessenwater meer te kopen én minder lege flessen weg te gooien.

Je kan hen een drinkbus van thuis laten meebrengen of zelf drinkbussen met jullie logo laten bedrukken.

Sportclubs die een oplossing vinden voor het afwassen van de drinkbussen, kunnen ook tijdens de wedstrijden water in drinkbussen serveren aan de tegenstanders.  Brengt dit de opbrengst van de kantine in het gedrang? Dan kan je overwegen een kleine bijdrage te betalen voor het vullen en eventueel wassen van de drinkbussen.

Zelf een leuke actie op poten zetten?

Ben je zelf ‘vriend van den tap’ en wil je dit graag extra promoten? Dat kan! We helpen je graag op weg met volgende voorbeeldjes:

  • wedstrijd ‘pimp je tapwater’ (door munt, citroen, … toe te voegen)
  • blindproef of smaaktest (test verschillende waters naast elkaar)
  • stimuleer je leden om hun drinkbus met kraantjeswater te vullen tijdens jullie uitstappen
  • serveer tapwater op de pannenkoekenslag van je vereniging of in je horeca-zaak
  • voorzie een tappunt waar bezoekers/leden fris water kunnen tappen

Via onze online ontwerptool kan je makkelijk posters, afbeeldingen of online-banners maken om je actie in de kijker te zetten.