thermostaatSite300_400

Coach voor vriend van de thermostaat gezocht

Wil je graag helpen bij het optimaal instellen van de verwarming bij gezinnen in jouw gemeente? Dat kan!

Dit najaar zetten de Antwerpse gemeenten en de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.

Als vrijwillige coach ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens. Je geeft hen tips op maat en helpt hen bij het zuinig instellen van hun verwarming.

20170422_vrijwilligers

“Voor mij was deze periode een interessante ervaring. Ik heb zelf veel bijgeleerd. Je legt contact met mensen in een heel andere context dan we in het dagelijks leven gewoon zijn. En als je dan nog positieve reacties krijgt is dit de kers op de taart.” 

Gabriël Dirkx, vrijwilliger uit Boechout

De provincie zorgt voor de nodige ondersteuning zoals een opleiding, materiaal en een mooie beloning. Jouw gemeente neemt de promotie van de huisbezoeken voor haar rekening.

Ben je geïnteresseerd? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een mailtje naar vriendvan@provincieantwerpen.be.

 

Woon je in de Kempen? Dan kan je ook een stapje verder gaan en je ook inschrijven als energiemeester. De energiemeesters begeleiden gezinnen die thuis energie willen besparen, maar zelf niet goed weten hoe ze eraan moeten beginnen. Meer info over de energiemeesters vind je op de site van Kempen 2020.